Obvestilo o varovanju zasebnosti uporabnikov - bwin.com

Kdo smo

LC International Limited, ElectraWorks Europe Limited in ElectraWorks Limited so člani skupine podjetij Entain in to obvestilo pojasnjuje, za kaj uporabljamo vaše osebne podatke.

Ozemlje

Upravljavec podatkov

Naslov

Velika Britanija ("VB”)

LC International Limited

Suite 6, Atlantic Suites, Europort Avenue, Gibraltar, GX11 1AA

Ozemlje EU, vključno z Avstrijo, Madžarsko, Luksemburgom, Finsko, Slovenijo, Malto, Litvo, Islandijo, Latvijo, Hrvaško in Estonijo.

ElectraWorks Europe Limited

Penthouse Spinola Business Centre, Number 46, St Christopher Street, Valletta, Malta, VLT 1464

Preostali svet

ElectraWorks Limited

Suite 6, Atlantic Suites, Europort Avenue, Gibraltar, GX11 1AA


Uporabljamo pojme "mi", "naš" ali "nas", ki vključujejo entiteto in znamke (https://entaingroup.com/about/business-overview/our-brands/) ter druga podjetja znotraj skupine. Entain Group

Zavezani smo k varstvu vaših osebnih podatkov, ko prek naše spletne strani in mobilne aplikacije uporabljate naše storitve ter varnost vaših podatkov jemljemo zelo resno. Za zaščito vaših osebnih podatkov uporabljamo stroge varnostne ukrepe z močnimi varnostnimi postopki, ki se redno preverjajo in pregledujejo. Če imate pomisleke glede načina, kako uporabljamo ali varujemo vaše osebne podatke oz. nas želite kontaktirati v zvezi s tem obvestilom, uporabite kontaktne podatke na dnu dokumenta.

To obvestilo o varovanju zasebnosti je treba brati v povezavi z našo politiko glede piškotkov, obvestili ali pogoji v trgovinah ter pogoji za uporabo/pogoji poslovanja naše spletne strani.

Informacije, ki jih zbiramo o vas

Podatke o vas zbiramo z naslednjih virov:

  • Ko pri nas registrirate račun.
  • Ko obiščete našo spletno stran ali naše strani na družbenih omrežjih.
  • S pomočjo vprašalnikov, ki jih izpolnite.
  • Ko komunicirate z nami (po e-pošti, pošti, telefonu, v trgovini ali prek klepeta oz. družbenih omrežij).
  • Ko analiziramo vašo komunikacijo z nami.
  • Prek ostalih podjetij naše skupine za interne namene, predvsem za poslovne in operativne namene.
  • Iz javnih informacijskih virov, kot so javni registri in objave na družbenih omrežjih.
  • S pomočjo piškotov in naprav za slednje na vaših napravah, če dovolite njihovo uporabo.
  • Iz podatkovnih baz tretjih oseb za izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti.
  • Od spletnih trgovcev in ponudnikov storitev, kot so finančne storitve in storitve za skupno likvidnost, ter s seznamov strank, ki jih zakonito pridobimo od prodajalcev kot tretjih oseb.

Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

 

Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

Običajni osebni podatki

Dodatne informacije

Pravna podlaga

Ponujanje izdelkov in storitev

  • Vaše ime, vaš domači ali e-naslov, telefonska številka ali spletna identiteta oz. drugi osebni podatki, ki nam jih posredujete.
  • Vaš datum rojstva in spol
  • Prijavne informacije
  • Podatki glede transakcij za igranje in plačilnih metod

Da lahko izpolnjujemo obveznosti, ki jih imamo na podlagi pogodbe z vami in vam nudimo informacije, izdelke ter storitve, ki jih od nas zahtevate, vključno z informacijami glede sprememb na naši spletni strani, pri naših storitvah ter pogojih poslovanja, pogojih za sodelovanje in politikah.

  • Izpolnjevanje pogodbe
  • Pravne obveznosti

 

Zadeve v zvezi s pomočjo strankam

  • Ime, spletna identiteta, uporabniško ime
  • Kontaktni podatki
  • Zapiski v računu in komunikacija, posnetki pogovorov  
  • Informacije glede transakcij za igranje in plačilnih metod
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija

Da lahko nudimo pomoč strankam, odgovorimo na vaša vprašanja oz. obravnavamo pritožbe

  • Izpolnjevanje pogodbe
  • Legitimni interes glede zadovoljstva igralcev, zaščita podjetja in strank v smislu odgovornega igranja

Izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti

  • Ime, spletna identiteta, uporabniško ime, kontaktne informacije
  • Odigrane igre, stave, dobitki in izgube, vplačila in izplačila, plačilne metode
  • Spletne slike igranja in posnetki zaslona
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija

 

Za izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti, ki vključujejo (a niso omejene na) Zakon o igralništvu in obveznosti glede odgovornega igranja, preprečevanje pranja denarja, preprečevanje prevar in protiteroristične zakone. To lahko vključuje elektronske načine za vašo identifikacijo, kot na primer z uporabo piškotkov in slik spletnega igranja

  • Pravna obveznost
  • Zaščita osnovnih interesov posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki in podatki drugih
  • Izvajanje dela, ki je v javnem interesu
  • Legitimni interes glede zaščite našega podjetja, našega osebja in strank

Preverjanja identitete, verifikacija starosti in odgovorno igranje

  • Ime, spletna identiteta, uporabniško ime, kontaktne informacije, datum rojstva in spol
  • Prijavni podatki, obiskane spletne strani
  • Informacije glede transakcij za igranje in plačilnih metod
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija
  • Pretekla komunikacija in zapiski v računu, posnetki telefonskih pogovorov
  • Informacije glede počutja strank
  • Preverjanja glede finančne dostopnosti, ki lahko vključujejo pridobivanje podatkov iz drugih virov, kot so informacije, ki so v javni rabi in zgodovina kreditne sposobnosti
  • Slike in selfiji

Za izpolnjevanje naših obveznosti glede odgovornega igranja (beleženje igralcev, ki uporabijo samoizključitev in strank, za katerem menimo, da imajo težave z igrami na srečo).
Za preverjanje in validacijo vaše identitete in starosti ter varstvo vaših podatkov
To lahko vključuje elektronske načine za vašo identifikacijo, kot na primer z uporabo piškotkov.

  • Soglasje
  • Izpolnjevanje pogodbe
  • Pravna obveznost
  • Zaščita osnovnih interesov posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki in podatki drugih
  • Izvajanje dela, ki je v javnem interesu

 

Sodelovanje pri vprašalnikih tekmovanjih in promocijah

  • Ime ali spletna identiteta
  • Kontaktni podatki, poštni naslov, e-naslov ali telefonska številka
  • Kontaktne nastavitve
  • Odgovori pri vprašalnikih, kliki pri marketinških ponudbah, priljubljeni izdelki, povratne informacije

Da vas lahko povabimo k sodelovanju pri tekmovanjih, da lahko od vas prejmemo povratne informacije glede vaših izkušenj, ponujamo promocije ali vam posredujemo informacije v zvezi z izdelki in storitvami, ki vas bi lahko zanimale.
Za merjenje in razumevanje učinkovitosti oglasov, ki jih prikazujemo vam in drugim strankam ter da vam lahko ponudimo relevantne oglase.  
Prejemanje neposrednih oglasnih sporočil lahko zmeraj odjavite.  

  • Soglasje
  • Legitimni interes glede razumevanja pogleda naših strank in prizadevanje za boljšo komunikacijo z našimi strankami

Vpogled v življenjski slog in demografijo ter oblikovanje profilov

  • Kontaktne nastavitve
  • Odgovori pri vprašalnikih, kliki pri marketinških ponudbah, priljubljeni izdelki, povratne informacije
  • Interesi in navade

Za izdelavo profila o vas, vaših izbirah in navadah, da lahko bolje razumemo vaše interese in način vašega igranja.  

  • Pravna obveznost
  • Izvajanje dela, ki je v javnem interesu
  • Legitimni interes

Izboljšanje naših storitev in zagotavljanje varnosti ter aktualnosti naših sistemov

  • Uporabniško ime
  • Prijavni podatki, obiskane spletne strani
  • Odigrane igre,
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija
  • Kako uporabljate mobilne aplikacije in spletne strani

 

Da vam zagotovimo najboljši možen prikaz vsebine naše spletne strani na vašem računalniku, ohranjamo in izboljšujemo kakovost naših izdelkov in storitev, optimiziramo poslovne postopke, zagotovimo integriteto naših sistemov in upravljamo z našo lastnino informacijske tehnologije, izvajamo zagotavljanje kakovosti, omogočamo učinkovito vodenje našega osebja, analiziramo delovanje spletnih strani in ponujamo vsebine, ki so vam pomembne.

Legitimni interesi za zagotavljanje ustrezne, delujoče in učinkovite komunikacije z našimi strankami

Odkrivanje in preprečevanje zločina,
preprečevanje izgub in
zaščita osebja in strank

  • Ime, spletna identiteta, uporabniško ime, kontaktne informacije
  • Prijavni podatki, obiskane spletne strani
  • Odigrane igre, stave, dobitki in izgube, vplačila in izplačila, plačilne metode 
  • Spletne slike igranja in posnetki zaslona
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija
  • Ocene tveganja, klasifikacija profila
  • Pretekla komunikacija in zapiski v računu

Seznam aktivnih aplikacij in procesov med uporabo naše spletne strani, vključno z dostopom do datotek in map, ki se nanašajo na spletno stran. Za odkrivanje in preprečevanje zločinov, prevar, kraje ali izgube na račun našega podjetja in naših strank ter preprečevanje nepoštene uporabe naše spletne strani ali morebitnih kršitev naših splošnih pogojev poslovanja in veljavne zakonodaje.
Za zaščito našega osebja in drugih posameznikov pred škodo ali izgubo.
To lahko vključuje nadzor spletnih aktivnosti in elektronske načine za vašo identifikacijo (npr. z uporabo piškotkov, vaših spletnih transakcij in plačil).

  • Izvajanje dela, ki je v javnem interesu
  • Legitimni interes za zaščito naših strank, našega podjetja in naših delavcev

Prodaja, prevzem in pravice podjetja 

  • Ime, spletna identiteta, uporabniško ime, kontaktne informacije
  • Prijavni podatki, obiskane spletne strani
  • Odigrane igre, stave, dobitki in izgube, vplačila in izplačila, plačilne metode 
  • Naslov IP, naslov MAC, vrsta naprave, aplikacije, lokacija
  • Ocene tveganja, klasifikacija profila
  • Pretekla komunikacija in zapiski v računu

Za izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali nakup oz. prodajo podjetja

Legitimni interes za zaščito in obrambo našega podjetja

S kom delimo vaše podatke

Osebne podatke lahko delimo z drugimi organizacijami, da bi tako zagotovili izpolnjevanje svojih pravnih obveznosti ali če potrebujemo pomoč pri zadovoljevanju vaših potreb ali svojih pogodbenih obveznosti. Osebne podatke lahko z drugimi organizacijami delimo tudi, če menimo, da je to v javnem interesu ali ko gre za legitimni interes naše skupine ali drugih strank. Druge stranke so običajno naslednje:

  • poslovni partnerji, dobavitelji in pogodbeniki za izpolnjevanje pogodb, ki jih imamo sklenjene z njimi ali z vami;
  • naši partnerji in tretje osebe, če se izrecno odjavite od prejemanja naših oglasnih sporočil/oglasnih sporočil tretjih oseb, če imate prepoved uporabe računa ali ste uporabili samoizključitev - v tem primeru lahko s partnerji in izbranimi tretjimi osebami delimo sezname blokiranih oseb ter tako zagotovimo, da ne prejemate nezaželenih oglasnih sporočil;
  • člani skupine Entain, dobavitelji kot tretje osebe in ponudniki storitev za vse namene, navedene v zgornji tabeli; dobavitelji kot tretje osebe in ponudniki storitev do te mere, da skupini Entain pomagajo pri izpolnjevanju zakonskih/regualtivnih obveznosti npr. ponudniki storitev za preprečevanje pranja denarja in prevar, verifikacijo itd.;
  • izbrane tretje osebe, da vas lahko kontaktirajo glede podrobnosti o ponujenih storitvah, če ste se izrecno prijavili za objavo osebnih podatkov v te namene oz. ste se s tem izrecno strinjali;
  • ponudniki analitičnih sistemov in spletnih iskalnikov, ki nam pomagajo pri izboljševanju in optimizaciji naše spletne strani in druge izbrane tretje osebe;
  • druge organizacije tretjih oseb, ki zahtevajo, spodbujajo in primerjajo povratne informacije in vsakršne spletne oglede vaših izkušenj pri nas, in nam pomagajo pri izboljševanju in optimizaciji naših storitev;   
  • banke, podjetja za kreditne kartice, športni upravljavski organi in relevantne agencije, ki lahko podatke s tretjimi osebami delijo v namene preiskovanja in preprečevanja igranja mladoletnim osebam, prevar in kriminalnih ali sumljivih aktivnosti ali zagotavljanja varnejšega igralnega okolja (ali drugih aktivnosti, ki je treba v skladu z zakonodajo, predpisi ali po zakonskem posvetu preiskati ali preprečiti) ali če menimo, da ste vpleteni v takšno aktivnost; in
  • naši regulatorji, organi pregona in agencije za preprečevanje prevar ter naši pravni svetovalci, sodišča, pristojni neodvisni ponudniki storitev za presojanje, športni upravljavski organi in drugi pooblaščeni organi, vključno z organizacijami za poker v namene preiskovanja ali suma kaznivega dejanja, ohranjanja standardov vedenja pri športnih stavah in pokru ter za druge regulativne ali zakonske zadeve.

Vaše osebne podatke v oglaševalske namene delimo z drugimi člani skupine Entain. Podatkov ne delimo z drugimi organizacijami tretjih oseb, razen če se izrecno prijavite za objavo osebnih podatkov v te namene oz. se s tem izrecno strinjate.

Osebne informacije lahko tretjim osebam razkrijemo v naslednjih primerih:

  • Če nameravamo prodati ali kupiti podjetje ali sredstva - v tem primeru vaše osebne podatke razkrijemo morebitnim prodajalcem ali kupcem zadevnega podjetja ali sredstev.
  • V primeru nesolventnosti (npr. sanacije ali likvidacije) skupine Entain Group plc, če to zahteva upravljavec podatkov ali katera koli entiteta skupine.
  • Če nas ali večino naših sredstev kupi tretja oseba - v tem primeru osebni podatki, ki jih hranimo o svojih strankah, sodijo med prodana sredstva.
  • Za uporabo ali izvrševanje naših pogojev poslovanja.
  • Za zaščito pravic, premoženja ali varnosti nas, našega osebja, naših strank in drugih.  To vključuje izmenjavo informacij z drugimi podjetji in organizacijami (vključno z drugimi ponudniki iger na srečo in lokalno policijo ali drugimi lokalnimi organi kazenskega pregona, a ne omejeno nanje) za zagotavljanje varnosti osebja in strank, preprečevanje zločinov, prevar in zmanjšanje kreditnega tveganja.
  • Če moramo vaše osebne podatke razkriti ali deliti za izpolnjevanje pravnih obveznosti ali regulativnih zahtev oz. za preprečevanje ali prepoznavanje prevar ali zločinov.
  • Če bivate v Veliki Britaniji in preverimo vašo identiteto, ko postanete naša stranka, ali ko v skladu z našimi licenčnimi pogoji preverimo vaše finančno stanje, informacije delimo z agencijo za kreditne informacije, kar pusti “mehek” zaznamek v vaši kreditni datoteki. Dodatne informacije o tem, kako omenjena agencija hrani in uporablja vaše informacije lahko najdete tukaj: https://www.callcredit.co.uk/legal-information/bureau-privacy-notice.
  • Če ste se sami izključili iz sodelovanja pri igrah na srečo, lahko te informacije delimo z našimi regulatorji ali drugimi podjetji na našem področju, če menimo, da je to pomembno za vzdrževanje vaše izključitve.

Izpolnjevanje naših obveznosti glede odgovornega igranja

  • Pri podjetju Entain odgovorno igranje obravnavamo zelo resno. Za izpolnjevanje naših zavez glede odgovornega igranja lahko vaše podatke delimo z drugimi znamkami skupine Entain in po potrebi z drugimi organizacijami.
  • Naša dolžnost je, da pravočasno prepoznamo osebe, ki imajo težave z igrami na srečo in jim pomagamo prenehati z igranjem, tako da uvedemo omejitve za njihove račune; to lahko vključuje vplačilne limite, omejitve za izdelke in možnost, da se za račun omeji igranje določenih izdelkov in igranje ob določenih časih oz. za določena obdobja. Za izpolnjevanje teh obveznosti analiziramo transakcije strank in ocenimo njihovo vedenje ali finančno stanje pri naših izdelkih in znamkah, zaradi česar lahko uvedemo omejitve za račune. Za dodatne informacije obiščite stran za finančno upravičenost.
  • Poleg tega zmeraj iščemo inovativne digitalne načine za prepoznavanje igralcev, pri katerih bi se lahko pojavile težave. To pomeni, da lahko uporabljamo sisteme za prepoznavanje strank (na primer piškotke na napravah strank ali poslane slike) in izdelane imamo interne sisteme, s pomočjo katerih lahko razumemo igranje naših strank in jih lažje obvestimo glede tveganj pri njihovi aktivnosti. Poleg tega si lahko podatke igralcev izmenjamo z drugimi organizacijami, ki nam pomagajo pri ocenjevanju tveganja ali določanju finančne upravičenosti, tako da preverijo interakcijo naših strank z drugimi ponudniki iger na srečo ali posameznikom pomagajo neposredno.

V vseh teh primerih zagotavljamo, da svoje obveznosti jemljemo zelo resno in si prizadevamo za  odgovorno igranje naših strank ter varstvo njihovih osebnih podatkov. Zagotavljamo, da bomo zmeraj uporabili najprimernejše ukrepe in postopke za zaščito vaših podatkov.  

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Vrsta podatkov

Običajno trajanje shranjevanja

Informacije

Posnetki klica stranke

3 leta

Od primera do primera se lahko trajanje shranjevanja podaljša.

Podatki stranke

7-letno obdobje shranjevanja, ki začne teči ob zaprtju računa

Osebne podatke, ki se nanašajo na vaš račun, v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov po poteku obdobja za shranjevanje hranimo le, (i) če jih moramo shraniti v skladu z davčno zakonodajo ali zakonodajo glede iger na srečo in (ii) za izvajanje ter obrambo svojih pravnih pravic.
Če se registrirate za samoizključitev, se v okviru vašega profila podatki o tem hranijo dlje, čeprav sama samoizključitev traja krajše obdobje.

Zgoraj navedena trajanja shranjevanja se lahko podaljšajo, če gre na primer za izpolnjevanje določene regulativne obveznosti, preiskavo zločina, oz. reševanje zahtevka ali pritožbe.

Kam lahko prenesemo vaše osebne podatke

Včasih se ponudniki storitev, člani skupine Entain in organizacije, s katerimi sodelujemo, ne nahajajo v Veliki Britaniji ali Evropskem gospodarskem prostoru in sicer v državah, ki nimajo enakih standardov za varstvo osebnih podatkov kot Velika Britanija in države v EGP. V vseh primerih se trudimo zagotoviti zadostne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov. Poleg tega imamo z svojimi ponudniki storitev sklenjene pogodbe o obravnavi pritožb, s čemer zagotavljamo, da so vaši osebni podatki zaščiteni v skladu z ustrezno zakonodajo o varstvu podatkov. Za vprašanja glede mednarodnih prenosov nas kontaktirajte na spodnji naslov, dodatne informacije v zvezi z uporabljenimi mehanizmi pa lahko najdete tukaj: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en.

Varnost

Skladnost z varnostnimi predpisi, standardi, smernicami in zakoni glede zasebnosti jemljemo zelo resno in se zavzemamo za uporabo varnostnih ukrepov, ki ohranjajo zaupnost, integriteto in razpoložljivost osebnih podatkov. Uporabljamo ustrezne organizacijske, tehnične in administrativne postopke za zaščito osebnih podatkov naših strank pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem.

Kot podjetje uporabljamo varne podatkovne centre s požarnimi zidovi in certificirane kodirane spletne strani ter imamo certifikat ISO27001:2013. Poleg tega sprejemamo ukrepe, za zagotavljanje zadostne mere varnosti s strani naših hčerinskih podjetij, agentov, partnerjev in dobaviteljev.

Če vam dodelimo (ali si izberete) geslo za dostop do določenih delov naše spletne strani, morate sami zagotoviti, da to ostane zaupno. Prosimo vas, da gesla z nikomer ne delite.

Prenos podatkov po internetu žal ni povsem varen. Čeprav se trudimo zaščititi vaše osebne podatke, ne moremo jamčiti za varnost podatkov, ki se prenesejo na našo stran; vsakršen prenos podatkov je na lastno odgovornost. Ko prejmemo vaše podatke, uporabimo stroge postopke in varnostne ukrepe za preprečevanje poskusov nepooblaščenega dostopa do njih.

Piškotki

Piškotke uporabljamo za različne namene, med drugim za izboljšanje doživetja naše spletne strani. Dodatne informacije glede uporabe piškotkov najdete v našem Obvestilu o piškotkih.

Oglaševalska komunikacija in vaše možnosti

Ko začnemo zbirati vaše osebne podatke, morate navesti, na kakšen način naj vas v prihodnje obveščamo o naših ostalih izdelkih in storitvah. To običajno naredite z izbiro ustreznega kvadratka v formularju ali na spletni strani, od prejema sporočil pa se lahko zmeraj odjavite.

Kaj je odjava?

Odjava se nanaša na različne načine, kako lahko posameznik prepreči prejemanje nezaželenih informacij glede izdelkov ali storitev. To je običajno povezano z neposrednimi oglaševalskimi kampanjami (npr. oglaševanje po telefonu, oglaševanje po e-pošti ali neposredna pošta).

*Upoštevajte: "Odjava" ne vpliva na bistveno komunikacijo strank s podjetjem (npr. korespondenca v zvezi s stavami ali računom).

Kako se lahko odjavim od prejema oglasne korespondence?

Če ne želite prejemati ponudb, promocij, informacij o dogodkih in sporočil po meri, ki temeljijo na aktivnostih v vašem računu, se lahko odločite za nedosegljivost, tako da:

  • uporabite možnost za “odjavo”, ki je na voljo v vseh oglasnih sporočilih;
  • spremenite nastavitve v svojem računu;
  • kontaktirate našo Pomoč strankam.

Katere podatke vam moram posredovati?

Če želite, da vam v prihodnje ne pošiljamo neželenih sporočil, nam pošljite kar največ naslednjih podatkov:

  • Vaše ime
  • Številka vašega računa
  • Kako smo vas kontaktirali (npr. e-pošta, SMS, pošta)
  • Številka mobilnika ali e-naslov/poštni naslov, kamor smo vas kontaktirali
  • Številka mobilnika ali e-naslov, s katere/-ga je prišlo sporočilo
  • Datum in čas, ko smo vas kontaktirali
  • Kopija prejetega sporočila (Pomoči strankam pošljite posnetek zaslona ali posredujte prejeto e-sporočilo)

Vaše pravice

Opis pravice

1. pravica
Pravica do dostopa

Imate pravico, da vam posredujemo jasne, transparentne in razumljive informacije o tem, kako uporabljamo vaše podatke, in o vaših pravicah.

2. pravica
Pravica do obveščenosti

Imate pravico pridobiti dostop do podatkov, ki jih hranimo o vas.

3. pravica
Pravica do popravka

Imate pravico, da se popravijo nepravilni podatki, ki jih hranimo o vas.

4. pravica
Pravica do izbrisa

Ta pravica vam omogoča, da zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas.  Ta pravica se upošteva le, če na primer: osebnih podatkov ne potrebujemo več za doseganje namena, s katerim smo jih zbirali; če vaše podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja in tega prekličete; ali če se ne strinjate z načinom, kako uporabljamo vaše podatke (v skladu v 6. pravico spodaj). Ta pravica ni absolutna in se ne upošteva, če obstajajo legitimni in prednostni razlogi.

5. pravica
Pravica, da ugovarjate obdelavi

V določenih primerih imate pravico, da omejite obdelavo osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas.  Ta pravica se upošteva le, če na primer: nasprotujete s točnostjo osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas; če bi imeli pravico, da vaše osebne podatke izbrišemo, a bi raje omejili njihovo obdelavo; če vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za doseganje namena, s katerim smo jih zbirali, a jih potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov. 

6. pravica
Pravica do prenosljivosti podatkov

V določenih primerih imate pravico, da osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v splošno uporabni in strojno čitljivi obliki.  Poleg tega imate pravico, da te osebne podatke na vašo zahtevo posredujemo drugi organizaciji.

7. pravica
Pravica do ugovora zoper obdelavo

Imate pravico, da ugovarjate naši obdelavi vaših osebnih podatkov, če je obdelava teh podatkov potrebna za naše legitimne interese, razen če lahko na podlagi legitimnih razlogov dokažemo, da je nadaljnja uporaba vaših podatkov potrebna in naša pravica v tem primeru prevlada nad vašimi ali če nadaljnja uporaba vaših podatkov služi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

8. pravica
Pravica, da se za vas ne sprejemajo samodejne odločitve, vključno s sestavljanjem profila

Imate pravico, da se za vas ne sprejemajo odločitve izključno na podlagi avtomatiziranih postopkov, vključno s sestavljanjem profilov, kar ima za vas pravne učinke ali kako podobno znatno vpliva na vas.

9. pravica
Pravica do preklica privolitve

Imate pravico do preklica privolitve, če na njeni podlagi uporabljamo vaše posebne podatke (ne primer za pošiljanje oglaševalskih informacij v zvezi z našimi storitvami in izdelki). 

10. pravica
Pravica do vložitve pritožbe

Imate pravico, da pri nacionalnem nadzornem organu za varovanje podatkov vložite pritožbo.

  • Velika Britanija - urad informacijskega pooblaščenca (https://ico.org.uk/)
  • Ozemlje EU - vključno z Avstrijo, Madžarsko, Luksemburgom, Finsko, Slovenijo, Malto, Litvo, Islandijo, Latvijo, Hrvaško in Estonijo - komisar za varstvo podatkov (https://idpc.org.mt/) ali vaš nacionalni organ za varstvo podatkov
  • Preostali svet - gibraltarski regulativni organ (https://www.gra.gi/)

Kontaktirajte nas ali svojega komisarja za varstvo podatkov

Če imate vprašanja v zvezi s tem obvestilom ali potrebujete dodatne informacije glede svojih pravic, kontaktirajte:

dataprotection@entaingroup.com.

Komisarja za varstvo podatkov lahko kontaktirate na zgornjem naslovu ali na naslovu dataprotectionofficer@entaingroup.com.

Vprašanja, komentarji in prošnje glede obvestila o varovanju zasebnosti so dobrodošla.

Spremembe te politike zasebnosti

Vse prihodnje spremembe te politike zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani in po potrebi vas bomo o njih obvestili po e-pošti. Redno obiskujte to spletno stran in preverite, če je prišlo do sprememb te politike zasebnosti.

Zadnji pregled in zadnja sprememba: maj 2021